Zapraszamy do udziału w projekcie dotacyjnym finansowanym ze środków unijnych
Zapraszamy do udziału w projekcie dotacyjnym finansowanym ze środków unijnych.
W ramach projektu uczestnicy otrzymają 23 000 zł bezzwrotnej dotacji oraz wsparcie pomostowe 1800zł - 1850zł przez 6 lub 8 miesięcy (łącznie od 11 100 zł do 14 400 zł). Oferujemy również grupowe i indywidualne szkolenia z zakładania i prowadzenia działalności gospodarczej.
Projekt skierowany jest do osób zamieszkujących województwo lubelskie, pozostających bez pracy, po 30-tym roku życia, które chcą założyć działalność gospodarczą.
Aby zostać uczestnikiem projektu trzeba spełniać również jedno
z poniższych kryteriów, tj. trzeba być:
- kobietą
-osobą o niskich kwalifikacjach (posiadać maksymalnie średnie wykształcenie)
- osobą niepełnosprawną
- mieć powyżej 50-ciu lat.
Więcej informacji pod numerami telefonu:
511-795-115 oraz 511-794-854
oraz na stronach internetowych:
www.lubelskafabryka.biuroprojektu.eu
www.kobietaprzedsiebiorca.biuroprojektu.eu
www.debiutwbiznesie.biuroprojektu.eu
Biuro projektu: ul. Sowińskiego 16A, 20-040 Lublin.
„Pracuję u siebie”
Fundacja Rozwoju Lubelszczyzny informuje, że w dniach od 27 czerwca do 14 lipca 2017 r. prowadzona jest rekrutacja uczestników projektu „Pracuję u siebie”. Projekt zakłada udzielenie między innymi wsparcia finansowego (dotacji inwestycyjnej w kwocie 23 000 zł oraz wsparcia pomostowego w kwocie 8 400 zł) na rozpoczęcie prowadzenia pozarolniczej działalności gospodarczej.
Szczegółowe informacje dotyczące warunków udziału w projekcie dostępne się na stronie internetowej www.fundacja.lublin.pl/pracuje-u-siebie oraz w biurach projektu w Lublinie, w Lubartowie oraz w Łukowie.
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020
30 czerwca 2017 r. zakończył się Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym ( FEAD) Podprogram 2016
Z programu skorzystało 233 osoby wydano 1575 paczek następujących produktów żywnościowych: makaron świderki, ryż biały, herbatniki, mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający, groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe, gulasz wieprzowy z warzywami, filet z makreli w oleju, szynka drobiowa, cukier biały, olej rzepakowy, szynka wieprzowa, pasztet wieprzowy.
W trakcie realizacji programu prowadzone były działania towarzyszące , odbyły się 4 warsztaty edukacyjne.